مهارت خوب گوش کردن، مهارتی حیاتی
گوش کردن خوب از علاقه زیاد منشا میگیره. یعنی اگر علاقه مون نسبت به اون مطلبی که قرار هست یادش بگیریم بالا باشد، مطمئنا گوش دادن خوب هم خود به خود در نتیجه این علاقه اتفاق خواهد افتاد. اما اگر علاقه به اون مطلب نداشته باشیم، هرچقدر هم سعی کنیم که شنونده خوبی باشیم و نت برداری کنیم، نتیجه ای نخواهد داشت.
گوش کردن خوب سر کلاس به یادگیری بهتر مطالب بی نهایت کمک کننده است . من اگر بخوام تجربه خودم رو در این مورد بهتون بگم اینجوریه که در مورد یه سری از درسها، اکثر مطالب سرکلاسشون یادم هست. یعنی اینکه سرکلاس خیلی از مسائل رو یادمیگرفتم و عملا برای پایان ترم موضوع خاصی باقی نمونده بود و قبل امتحان، مروری ساده آمادگی برای امتحان رو کامل میکنه.
حالا به این مورد هم باید دقت کنیم که برای همه درسها این مورد جواب نمیده، درسهایی که پرجزئیات هستن مثل فارما، شیمی دارویی یا درمان و گنوزی، اینا رو هرچقدر هم سرکلاس گوش بدیم همه مطالب یادمون نمیمونه. اغلب یادگیری مون در مورد دروس پرحفظیات با سوال جواب نوشتن و حفظ کردن اون سوال جوابا با آنکی یا لایتنر و حل کردن نمونه سوالات مختلف از اون درس اتفاق می افته.
شاید این مطلب هم مورد علاقه شما باشد: چطور هر مطلبی رو به خوبی یاد بگیریم و به خاطر داشته باشیم؟
ولی در مورد دروسی که مفهومی تر هستن مثل فیزیکال، شیمی عمومی، شیمی آلی، شیمی تجزیه، بیوفارماسی و فارماکوکینتیک، آمار، ریاضی، آنالیز دستگاهی و فارماسیوتیکس های مختلف اینا یه سری درسهایی هستن که خیلیییی زمان ازدست میره اگر سرکلاس یادشون نگیریم. چون مفهوم و مسئله محور هستن اغلب این درسها، بهترین حالت یادگیری شون زمانی اتفاق می افته که سر کلاس کاملا حواس جمع (بدون گوشی و صحبت کردن با دوستمون و …) باشیم و اصول رو در کلاس یاد بگیریم بعد بیایم خودمون هم کلی سوال و تمرین حل کنیم تا چیزایی که یاد گرفتیم از ذهنمون پاک نشه. اگر این دروس رو هم نیایم ازشون سوال و مسئله حل کنیم (حالا مسائل و نمونه سوالات همون استاد یا مسائل و مثال های یک رفرانس خوب) طبق منحنی فراموشی ابینگ هاوس اغلب مواردی که سرکلاس فهمیدیم و به خاطر سپردیم کامل از خاطرمون پاک میشه و برامون یه دوباره کاری اساسی ایجاد خواهد کرد.
حتی من یک مورد جالب بهتون بگم که درسی مثل فارماکوگنوزی و گیاهان دارویی رو هم من سرکلاس سعی کردم یاد بگیرم و واقعا برام موثر بود. (با اینکه درس کاملا حفظیاتی محور هستن ولی به دلیل علاقه خیلی زیادم بهشون بسیاری از مطالب رو سرکلاس تونستم به خاطر بسپارم)
خلاصه
پس بهتون پیشنهاد میکنم این تجربه من رو به همراه داشته باشین که سر هر کلاسی میرید، حتما حتما حتما یه کاغذ و خودکار همراهتون باشه (اگر کلاسور و دفتر داشته باشین که چه بهتر، منظورم اینه که حتما یه کاغذ و خودکار همراهتون باشه) که این رفتارتون باعث میشه تمرکز بیشتری سرکلاس داشته باشین و شنونده بهتری خواهید بود.
درسته که من بهتون پیشنهاد نمیدم واو به واو چیزایی که استاد توضیح میدن رو بنویسین، چون من خودم هیچ وقت اینکارو نکردم و واقعا هم نیاز نیست. اما این کار باعث میشه شما به تایمتون احترام بزارین و حتی شده یکی دو تا موردی که مدرس هایلایت میکنه مثل فلان جا در امتحان میاد، اینجا امتحانیه، یه چندتا نمونه سوال، یا اینکه تیتر مطالب رو بنویسین فقط که بدونین در مورد چه مباحثی صحبت شد یا اگر درس محاسباتیه مسائلی که استاد حل میکنه حتما حتما بنویسین چون اونا امتحانی خواهند بود، درواقع نفع بعدیش این خواهد بود که شما برا امتحان هم کارتون رو راحت تر میکنین.
برای بعضی از درسها هم ویس بردارین، که بعدا بهشون رجوع کنین در صورت نیاز. اگر احساس کردین یه روز حال و حوصله تون خیلی خوش نیست، ویس بردارین که بعدا گوش کنین و حالا اگر لازم دیدین همه اشو بنویسین یا نه، یه بخشهایی شو یادداشت کنین. اون بستگی به این داره که استاد منبع امتحان رو چی معرفی کرده. اگر گفته های سرکلاس و اسلاید و جزوه رو منبع قرار داده، اون موقع کامل بنویسین که منبع امتحانی تون هست! ولی نه اگر رفرنس گفته بخونین اون موقع کار بیهوده ایه و بهتره که رفرنس معرفی شده توسط استاد رو بخونین.
** پس با این کارهایی که بهتون گفتم، یعنی کاغذ و قلم، ویس و نت برداری از مطالبی که به نظر استاد مهم هستن و امتحانی ان، شنونده بهتری باشین.
— هر نظری، سوالی یا پیشنهادی داشتین در بخش کامنت ها برام بنویسین —
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!