دروس عمومی دانشگاه رو چطور پاس کنیم؟

دروس عمومی در دانشگاه برای خودش تعداد زیادی واحد رو اختصاص میده و واقعیتش به خاطر دلایل خاصی که خودتون بهتر از من میدونین، یه مقدار پاس کردن این دروس برای هر دانشجویی در هر رشته ای دشواری های خاصی داره! دروس عمومی شامل ادبیات، تربیت بدنی ها، اندیشه، اخلاق، تاریخ، تفسیر، تمدن، انقلاب، دفاع، جامعه شناسی، روانشناسی، دانش خانواده و غیره هستن. (بیست و چند واحد میشن، یعنی انگار یه ترم کامل)

امروز میخوایم که با همدیگه راه هایی جهت بهتر و راحت تر پاس کردن این دروس یاد بگیریم، برای من که خیلی مفید بودن و کمکم کردن که راحت تر پاس کنم این درسارو، امیدوارم برای شما هم همینطور باشه.

1. اول اینکه نظم سرکلاس، به طور خیلی جالب و عجیبی مدرسین دروس عمومی حساسیت بسیار بیشتری به حضور غیاب، صحبت نکردن سرکلاس، گوش کردن مداوم به بیانات مدرس به گونه ای که “مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد”، چک نکردن گوشی و با گوشی بازی نکردن، نقاشی نکشیدن سرکلاس و مداوم بیرون نرفتن بخاطر هر کاری دارند.

بنابراین مگر موارد بسیار استثنایی، این ذهنیت رو سر چنین کلاس هایی داشته باشید که احتمالا استاد این دروس از نظم بطور ویژه ای خوششون میاد، احیانا پایان ترم هم اگه لازم شد، راحت تر بهتون نمره میدن تا دانشجویی که صفات ذکرشده رو داشته باشه و در کلاس حضور فعال و واقعی نداشته باشه.

2. با اساتید این دروس سعی کنین در حد متناسب و معقولی ارتباط داشته باشین. نه افراطی دوستانه و نه با جنگ و دعوا. طوری که بتونین آخر ترم اگر لازم شد راحت بتونین نمره درخواست کنین از استاد، در واقع منظورم اینه که یه جوری رفتار کنید که “رو” داشته باشید آخر ترم (درصورت نیاز) برید پیش استاد!

3. اساتید این واحد ها از دانشجوی فعال خوششون میاد. در بحث های کلاس شرکت کنین، نظر بدین (البته موارد احتیاط رو تا حدی که خودتون صلاح میدونین و عقل تون حکم میکنه، رعایت کنین)، به استاد بگین که من میخوام فعالیت اضافه داشته باشم (صدالبته اگر نمره اضافه داشته باشه و قراره آخر ترم حساب بشه، خیلی مودبانه این درخواست رو مطرح کنین) که میتونه درست کردن اسلاید باشه برای مطالب درسی یا اضافه بر مطالب کلاس، یا حتی ارائه بدین سر کلاس.

4. ارائه یِ خوب بدین. اساتید این واحد ها از ارائه خوب و باکیفیت خیلی خوششون میاد. بوده یکی از واحد هایی که من فقط و فقط با ارائه پاس کردم! یعنی استاد درس به من گفتن که تو امتحان هرچند بگیری من بهت بیست میدم. دمشون هم گرم، واقعا 20 هم دادن. خیلی خاطره خوبیه. در اون یکی دروس هم همیشه ارفاق ویژه ای به من تعلق میگرفت، چون معمولا یا فردی یا گروهی ارائه و کارهای امتیازی انجام میدادم. به عقیده من این واحد ها فرصت خیلی خوبی هستن برای اینکه ترستون بریزه از خیلی چیزا. از ارائه و صحبت در جمع، از اینکه در جمع اشتباه کنین، از ترس قضاوت بقیه، از اینکه در جمع نظر بدین، از اینکه نظرتون قبول نشه یا توسط استاد یا دوستان، یا شاید حتی از ترس اینکه بهتون بخندن! خیلی فرصت خوبیه، به نظرم از چنین شرایطی به نفع خودتون استفاده کنین، واقعا جواب میده. برای من که کلییی مفید بودن این واحد ها(خصوصا از این منظری که گفتم)

5. حتما از ترم بالایی هایی که این درس رو پاس کردن، بپرسین که واحد رو چطوری پاس کردن. از جزوه سوال میده یا از کتابش؟ نمونه سوال داره؟ از نمونه سوالا سوال میده اخر ترم؟ ویژگی های استادش چطوریه؟ از چه کارایی خوشش میاد و از چه کارایی خوشش نمیاد؟ و یادتون باشه از یک نفر نپرسین که گمراه بشین، بپرسین از چند نفر و مخصوصا اگر دفتر منتورینگ داشته باشه دانشکده تون که راحت تر میتونین ارتباط بگیرین و بپرسین.( مشابه دفتر منتورینگ که در دانشکده داروسازی تبریز وجود داره) و اینکه براساس این جواب ها سیاست هاتونو بچینید و براساس این موارد رفتار کنید.

6. تا حد امکان سعی کنید به استاد بی احترامی اتفاق نیفته. نه از طرف شما نه دوستانتون. به خط قرمز های استاد (که پرسیدین از ترم بالایی ها) وارد نشین. به هر حال اگر استاد وارد فاز لج بازی باهاتون بشه، یه مقدار بد میشه. و خوب نیست الکی خودتون رو گرفتار کنین و واحد رو بیفتین و مجبور بشین یه واحد رو دوبار بردارین و دردسر های متعددی رو تحمل کنین.

7. تا میتونین این واحد هارو نیفتین (که اغلب اتفاق نمیفته)، کلا افتادن واحد اتفاق بدی هست. سوای از قسمت علمی ماجرا، وقتتون تلف میشه. کلی دردسر اضافه باید تحمل کنین، دردسر درگیر شدن با مسئولین اموزش، هماهمنگ نیودن تایم امتحان، تداخل با کلاس های دیگه، یا تداخل با امتحان های دیگه و هزار تا اتفاق این چنینی!!!

با روش هایی که بهتون گفتم، تضمین میکنم اگر دقیقا به این روش ها رفتار کنین، پاس میشن. خیالتون راحت. هر چقدر هم استاد بدی باشه، بالاخره یک راه ارتباطی داره، به هر حال از یک رفتار خوشش میاد، با انجام اون میتونید نظر مثبت استاد رو هم به خودتون و هم به کلاس جلب کنین. برای همه خوب میشه اینطوری (البته اگر همه دوستانتون بخوان و با هم هماهنگ باشین)

روش مطالعه خاصی هم داره؟ طول ترم بخونیم؟

در ضمن برای این درس ها روش مطالعه خاصی وجود نداره، فقط قبل اینکه بخواید مطالعه کنید حتما از ترم بالایی ها آمار بگیرین در مورد کلیت درس، نمونه سوالا رو پیدا کنین، جزوه یا کتاب رو بگیرین و نزدیک امتحانش بخونین. چون هیچ فایده ای نداره طول ترم خوندنشون. طول ترم بپردازین به کارای کلاسی، نزدیک امتحان، مثلا دو الی سه روز مونده به امتحان با نمونه سوالات و حفظ کردن جزوه مربوطه یا کتاب مربوطه جمعش کنین.

نمونه سوال میدن؟ یا از کتاب میدن؟

در بعضی از این واحد ها استاد اصلا از نمونه سوال نمیده، فقط از گفته های سرکلاس میده، بعضی هاشونم هستن که فقط از کتاب یا جزوه اخر ترم میدن، بعضی هاشونم هستن که نمونه سوال میدن، اینا حالات مختلف هست، یادتون باشه که اول ترم اینارو بپرسین و براساس چیزی که یقین پیدا کردین برنامه ریزی کنین.

من خودم همیشه طبق این مواردی که بهتون گفتم برنامه میریختم.

 

تمام استاد های واحد های عمومی من، اون زمان که دانشجوی عمومی بودم، از کتاب یا جزوه شون میدادن. لذا همیشه من جزوه یا کتابشونو میخوندم. تعدادی شون نمونه سوالم میدادن، لذا اونارم میخوندم. در یه تعداد محدودی فقط از گفته های سرکلاس میدادن نه کتاب، که اون موقع صرفا گفته های سرکلاس رو میخوندم نه کتاب. روش مطالعه خاصی هم براشون نداشتم.خیلی ساده و در حد اینکه بخونم سعی کنم یه کم یادم نگه دارم، صرفا برای امتحان.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *