فارماکوگنوزی رو چطوری پاس کنیم؟
فارماکوگنوزی نظری جزو دروسی هست که هر دانشجوی داروسازی ازآن به عنوان درسی پر از حفظیات و جزئیات یاد میکند و اغلب هم خاطره خوبی از این درس ندارد! چرا که هم مطالب فوق العاده گسترده ای دارد و هم اینکه چون اغلب دانشجویان داروسازی وارد کار در داروخانه میشوند، واقعا “زورشون” میاد که این درس را مطالعه کنند چرا که ادعا میکنند فوق العاده مطالب به درد نخور و غیرکاربردی “در داروخانه” دارد…
با این حال همه این گلایه و شکایت ها صرفا مسکن موقت هستند و مشکل دانشجو را حل نمیکنند، یعنی “مشکل پاس کردن موفقیت آمیز درس فارماکوگنوزی با آن همه جزئیات و حفظیات”.
راهکار چیست؟ در ادامه راهکار ها را خدمتتان معرفی میکنم که هم خودم و هم چندین نفر از دوستانم با استفاده از همین روش ها توانستیم با موفقیت این درس را پاس کنیم.
- اولین کارتان این باشد که درمورد نحوه طرح سوال اساتید این درس اطلاعات جمع آوری کنید از ترم بالایی های خیرخواه و خوب که به درستی راهنمایی تان کنند و بر این اساس متوجه شوید که اسلاید ها و جزوات ترم های قبلی برای پایان ترم کافی هستند یا خیر.
- قبل از مطالعه هر فصل، حتما حتما نگاهی به سوالات استاد یا اساتید از آن فصل مربوطه داشته باشید. بایستی بدانید که فصول مختلف را چگونه مطالعه کنید. کدام مطالب را اهمیت بیشتری بدهید، اولویتتان روی یادگیری کدام مباحث باشد و از کدام مباحث در صورت نداشتن وقت به راحتی صرف نظر کنید. هم میتوانید سوالات را از ترم بالایی ها پرس و جو کنید و هم از اپلیکیشن دکتر آباد، قسمت مرکز آزمون، رشته داروسازی، درس فارماکوگنوزی سوالات را صرفا نگاه کنید تا در ذهنتان قلاب های یادگیری را شکل دهید. یا حتی میتوانید از کتاب ETC فارماکوگنوزی (انتشارات اطمینان) هم نهایت بهره را ببرید.
- سپس فصل مربوطه را مطالعه کنید، با متدی که در مقاله روبه رو برایتان شرح داده ام (حتما حتما این مقاله را بخوانید، چون بدون مطالعه اش، این پست هم فایده ای برایتان نخواهد داشت) :حفظیاتم ضعیفه چیکار کنم به نظرتون؟
- در فارماکوگنوزی اغلب سوالات مطرح شده این موارد را از شما می پرسند: نام علمی گیاه، خانواده تاکسونومیکی گیاه، اندام دارویی، ترکیبات مهم شیمیایی گیاه، دسته بندی کلی ترکیبات مهم گیاه و اثراتشان، اندیکاسیون، کنتراندیکاسیون و تداخلات مهم و کاربردش در بازار دارویی ایران و دنیا که اشکال دارویی دارند یا خیر. (به عکس هایی که در ادامه خدمتتان آپلود کردم توجه ویژه بکنید، نحوه مطالعه خود من به این صورت بود، این که چه مواردی را حفظ میکردم، تقریبا 90 درصد مطالب را این گونه میتوان پوشش داد)
- وقتی که سوال مینویسید برای خودتان، طبق روشی که در مقاله معرفی شده در شماره 3 برایتان گفتم، بیشتر با محوریت این موضوعات برای خودتان سوال بنویسید یا اینکه اگر دوست ندارید سوال بنویسید، وقتی که جزوه یا اسلاید رو بستید که برای خودتان مطالب را تکرار کنید، این موارد را از خودتان بپرسید، جواب بدهید، بررسی کرده و ادامه دهید…
- پیشنهاد ویژه: مطالب این درس به گونه ای هست که خوراک ANKI هست. با نوشتن سوالات در نرم افزار میتوانید به شکل بسیار بسیار جذاب تری مطالب رو حفظ کنید و در امتحان هم عین بنز به یاد آورید. از دوستان من امتحان کردند و خودم هم همینطور، نتیجه همیشه عالی بوده. شما هم امتحانش کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!