چگونه درس بیولوژی مولکولی و ژنتیک را با موفقیت پاس کنیم؟
دوستان سلام،
طی این پست در مورد یکی از دروسی که در ترم اول دوره داروسازی عمومی ارائه میشود، با هم صحبت میکنیم. درواقع نحوه مطالعه این درس رو براتون شرح خواهم داد، تجربیات خودم رو و اینکه چه کارهایی رو بایستی برای موفقیت در این درس انجام بدین و چه کارهایی رو نه. انشاءالله برای تمامی دروس و تمامی ترم های داروسازی این روند رو خواهیم داشت که هم بصورت پست های وبلاگ و هم بصورت ویدیو که ازشون استفاده کنید و موفق بشین.
خب، در درس “بیولوژی مولکولی و ژنتیک” چه کارهایی برای موفقیت در امتحان پایان ترم باید انجام داد ؟
بزارین یک جمله انگلیسی براتون بگم و بعد در موردش صحبت کنیم :
Be your own examiner, you learn by recalling lessons not by exposing yourself to study-materials
این جمله یعنی به جای اینکه صرفا مطالب را روخوانی کنیم، طبق آخرین و جدیدترین تحقیقات روانشناسی یادگیری در دانشگاه های معتبر دنیا، بهتر است به یک طریقی مطالبی که خواندیم را از خودمان بپرسیم، به طرق مختلف ، و درواقع خودمون از خودمون امتحان بگیریم، که اینکار رو با خلاقیت میتوانیم به بی نهایت مدل انجام دهیم.
به جدول زیر که در تایید صحبت های قبلیمون از مقاله معتبر پروفسور Dunlosky و همکارانشان در مورد یادگیری آوردم، دقت کنید:
طبق این مقاله روش testing از نظر بازدهی و قابل استفاده بودن، جزو High utility دسته بندی میشود، این یعنی روش “از خودمون امتحان گرفتن” یک متد پربازده برای موفقیت نه تنها در امتحانات، بلکه برای استفاده از آن اطلاعات در شغل و کارمان خواهد بود.
برای مطالعه کل مقاله روی دکمه کلیک کنید : مقاله پروفسور Dunlosky
لذا برای یادگیری و موفقیت در تمام درسهایی که در دانشگاه ارائه میشه، فرمول یکسانی وجود داره و در ادامه آن را با هم میبینیم:
1.قسمت هایی که قرار هست امتحان بدهید و میخواهید یاد بگیرید بطور واضح مشخص کنید، سپس ببینید که آیا در داخل کتاب، در انتها یا ابتدای فصول سوالاتی در مورد آن فصل وجود دارد؟
آیا خودارزیابی،خودآزمایی و … دارد؟ یا از اینترنت و جاهای مختلف دیگر سوالات آن درس را میتوانید پیدا کنید؟ سوالات مرتبط، سوالات سالهای قبل، سوالات آن استاد و موارد مشابه.
چرا ابتدا این کار را انجام دهید؟ زیرا در این حالت یک جهت گیری و گرایش مطالعه شما پیدا میکند، در واقع راهنمای شما خواهد بود که درس را چطور بخوانید.
اگر پیدا کردید (که اگر بگردین، حتما پیدا میکنید) آن سوالات سالهای قبل یا سوالاتی که مولف در آخر فصل نوشته، مطالعه کنید، صرفا نگاه کنید و اصلا لازم به فهمیدن نیست، فقط داریم قلاب های یادگیری در ذهنمان ایجاد میکنیم که ذهن حین مطالعه متمرکز باشد،همین.
اینکار به شما کمک میکند تا مطالب اساسی از نظر نویسنده را تشخیص دهید، به مغزتان سرنخ میدهید که دنبال چه چیزی باشد، این بسیار تاثیرگذار و مهم است.
2.همه کتاب یا فصل مورد نظرتان را پس از گام قبلی، مطالعه کنید. از میزان بالای تمرکزتان متعجب خواهید شد، انگار ذهن شما حین مطالعه متن درحال جستجوی جواب پرسش هایی است که در قدم قبلی برایش ایجاد شده است، دقت کنید که همه مطالب را بخوانید و اگر فهمیدنی هستند، کامل متوجه شوید و بفهمید، اگر حل کردنی هستند، یک مثال آموزشی را متوجه شوید، سپس بقیه را خودتان بدون نگاه کردن حل کنید، خودتان مسائل را تغییر دهید و اعداد و ارقام متفاوتی بسازید، یا اینکه مسائلی خودتان طراحی کنید و آنها را حل کنید، اگر حفظ کردنی و معلوماتی هستند، از مطالبی که میخوانید، سوالاتی برای خودتان در دفترتان، ANKI یا جعبه لایتنر و … بنویسید،
مثلا در بیولوژی ، “اسفنگومیلین از کدام اجزا ساخته شده است؟”
جواب را در دفترتان، یا موارد قبلی یادداشت کنید، طوری که دفعه بعدی که قرار هست این فصل را مرور کنید، ابتدا سوال را ببینید، و کمی فکر کنید، جواب را بدهید و سپس جواب را چک کنید.
“CDK 4/6 چه وظیفه ای در فرایند تقسیم سلولی دارد؟”
و به این ترتیب تا آخر فصل پیش بروید.
3. تا میتوانید سوال حل کنید! سوالاتی که خودتان نوشته اید، سوالات سالهای قبل، سوالات آخر فصل یا ابتدای فصل کتاب، مطالب مهم از نظر نویسنده که هایلایت میشه در کتابها و … را حل کنید، به شکل های مختلف ،همه گزینه ها را کامل بررسی کنید، اگر مسئله محور است ،مسائل را از زوایای مختلف حل کنید به شکل هایی که گفتم، و خلاصه تا امتحان یا تا زمانی که به این اطلاعات نیاز دارید، سوال بزنید.
کتاب را ببندید و سعی کنید هرچه خواندید به یاد بیاورید و روی کاغذ بنویسید، برای خودتان توضیح دهید، و حتما سوالات متعددی حل کنید، این بسیار مهم است، بسیار کلیدی است.
یادتان باشد، این سوالات مختلف را باید مرور کنید، یعنی به سوال نگاه کنید و بدون مراجعه به کتاب یا منبع، سعی کنید خودتان به یاد بیاورید و به این ترتیب پیش بروید.
این فرایند سه مرحله ای ساده، در تمام درسها قابل استفاده هست، من به مرور تمام درسها رو اینجا بررسی میکنم و نکات لازم رو باهاتون به اشتراک میزارم اما فرمول کلی همین هست،
** در ارتباط با این موارد من در کانال آپاراتی ام بسیار توضیحات مفیدی برایتان داده ام که میتوانید از ویدیو های مختلف چگونه یاد بگیریم، چطور بصورت موثری یاد بگیریم و نرم افزار های یادگیری و لایتنر و … استفاده کنید.
در همین پایین صفحه روی نوشته کانال آپاراتی مدیریت سایت کلیک کنید تا از مطالب کانالم نهایت استفاده را داشته باشید.
*** هر سوالی داشتین، لطفا برام کامنت کنین که در پست های بعدی یا ویدیو های بعدی، در موردشون صحبت کنیم.***
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!