تنها عیبی که روشهای پربازده یادگیری دارند اینه که …

مهم ترین سوالی که دوستان بعد از اطلاع پیدا کردن از روشهای فعال (که در پست های قبلی و کانال آپاراتم مفصل صحبتشو کردیم) می پرسند، اینه که “این متد هارو انجام دادن طولانی و سخت هست، بجای این دو سه دور کتاب رو میخونم”

در واقع این حرف درسته، اینکه بیایم از متنی که مطالعه میکنیم، برای خودمون سوال جواب بنویسیم، اونهارو در آنکی یا جعبه لایتنر قرار بدیم و در طول یک مدت زمان مناسب و براساس منحنی فراموشی مرورشون بکنیم و تا حد امکان هم سعی کنیم از اون مطالب در عمل استفاده کنیم (مثل مرور مطالب دارویی با کار کردن در محیط داروخانه شهری، بیمارستانی و غیره) یا اینکه تست ها و مجموعه سوالات مختلفی ازش حل کنیم و دانشمون رو بروز نگه داریم، اینها کارهای زمان بر و به ظاهر حوصله سر بری هستند اما دو نکته مهم وجود داره که درکشون خیلی به من کمک کرده و مطمئنم برای شما هم همینطور خواهد بود:

  1. یادگیری وقتی واقعا داره درست اتفاق می افته که ذهن داره کمی سختی میکشه، یعنی یادگیری واقعی کمی دشوار هست! فکر نکنید یادگیری واقعی در حالتیکه لم دادیم اتفاق میفته! برعکس، یادگیری واقعی نه خیلی آسونه که لم بدیم و یاد بگیریم و نه کوه کندنه، بالاخره مغز انرژی بیشتری نسبت به حالت عادی مصرف میکنه. و اگر از روشهای یادگیری فعال که صحبتشو قبلا کردیم، استفاده کنیم، این روشها از مغز کار میکشند و باعث یک یاذگیری واقعی میشن.
  2. اگر به مطلبی که دارید مطالعه اش میکنید و قراره یادش بگیرید علاقمند باشید یا نسبت بهش کمی علاقمندی در خودتون ایجاد کنید به مراتب روند رو برای خودتون راحت تر میکنید. به هرحال طبق آخرین یافته های تحقیقات حوزه یادگیری، ذهن انسان با حالت پرسش و پاسخی و مرور اون سوالات جواب ها در طول زمان براساس منحنی فراموشی و استفاده از اون محفوظات در عمل هست که یاد میگیره. بنابراین این قانونشه، کمی طول میکشه و زمان و انرژی میبره. نمیتونیم از این قانون فرار کنیم اگر میخوایم یادگیری بهتری رو تجربه کنیم.

پس با درک این دو مورد، میتونیم نگاه بهتر و متعادل تری نسبت به روشهای فعال یادگیری داشته باشیم، یادگیری قوانین خاص خودشو داره و از اونجاییکه معمولا در مدارس و دانشگاه ها به ما کسی یاد نمیده که چطور میتونیم یاد بگیریم یا چطور بهتر یاد بگیریم، نسبت به یادگیری سوءتفاهم های زیادی در ذهن داریم. در واقع نسبت به یادگیری و نحوه یادگیری صحیح مغز انسان اطلاعاتی میدانیم که اصولا درست نیستند، علمی نیستند. بخاطر همین در این وبسایت و ویدیو های کانال آپاراتی سعی میکنیم با همدیگه متد صحیح یادگیری رو از متون علمی درک و خودمون هم استفاده کنیم و نتیجه بگیریم.

در پایان اینکه، در مورد روشهای فعال یادگیری اونچه ما عیب مینامیم، اصولا عیب نیست. طبیعت ذهن انسان هست. باید اینطوری باشه. یادگیری واقعی و درست کمی تلاش و ممارست و زمان معقول میخواد که البته در طول زمان، هرچه بیشتر شما از روشهای فعال استفاده کنید، به مرور عین بازوهای یک ورزشکار، قوی تر و قوی تر میشید و در مدت زمان کوتاهتری میتونید اطلاعات بیشتری رو یاد بگیرید. فقط تا اون زمان باید به تمرین و کار کردن با این متد ها ادامه بدید.

در پست های قبلی در موردشون صحبت کردیم با همدیگه، باز هم صحبت خواهیم کرد حتما، لذا هر سوالی و نظری داشتید حتما در قسمت کامنت ها بنویسید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *