آماده شدن برای امتحانات راه و رسم دارد

اگر برای درسی نمونه سوال پیدا نکنم چه راه حلی وجود دارد؟

سرخوردگی و دلسردی در یادگیری یک پیام است که میگوید نیازمند تغییر در روشمان هستیم!

یکی دیگر از سوالاتی که دوستان می پرسند، این هست که “اگر نمونه سوال پیدا نکنم، چی؟”…

همونطور که در پست های قبلی مفصل صحبت کردیم و بازهم به شکل های مختلف و از زوایای دیگر توضیح میدم خدمتتون، حل کردن سوالات مختلف و آزمودن مطالبی که یاد گرفته ایم در قالب توضیح دادن به یک فرد، از حفظ نوشتن مطالب و تکمیل کردن بخش های از خاطرمان رفته و دوباره از حفظ نوشتن تا کاملا به خاطر بسپاریم و استفاده از مطالب در عمل بهترین متد ها برای یادگیری فعال هستند.

اما اگر مجموعه سوالات و تست هایی برای آزمودن خودمون نداشته باشیم چه؟

اولا اینکه تمام منابع احتمالی رو بررسی کنین، اپلیکیشن دکتر آباد و مجموعه کتب تست انتشارات اطمینان برای مهم ترین و اساسی ترین دروس داروسازی نمونه سوال فراوان داره.

ثانیاظاهرا” برای برخی از دروس نمونه سوال نیست . مثلا فیزیکال فارماسی، بیوفارماسی، کینتیک خیلی نمونه سوالات واضح و مشخصی ندارند که بتونیم ازشون استفاده کنیم. برای این دروس کارهای زیر رو پیشنهاد میدم:

برای فیزیکال فارماسی مطالب کلاسی استادتون رو خوب خوب یاد بگیرین. عالی یاد بگیرین. قسمت هایی کوچک از فیزیکال حفظی هستن، اونارو حفظ کنید ولی قسمت مسائل رو از جوانب مختلف برای خودتون حل و بررسی کنید. یعنی مسئله رو ببینید اگر مثلا به جای مولاریته مولالیته میخواست، قابل حل بود؟ اعدادش رو تغییر بدین ببینید مسئله جدید ایجاد میشه که حل کنین؟ در واقع برای خودتون سوال طرح کنین، سوالات جدید برای خودتون بنویسید. تا جایی که در توانتون هست و میتونید از دیدگاه طراح سوال مطالب رو بخونید. اینطوری خیلی هدفمند تر و بهتر یاد میگیرید. مطالب مهم رو شناسایی میکنید.

 

معمولا ترم های قبل یادشون هست چه مواردی سوال اومده بود و چه چیزهایی در امتحان مطرح شده بود. حتما از دوستان ترم بالایی خیرخواه پرس و جو کنین. مواظب باشید که از هر کسی راهنمایی نخواهید این خیلی اهمیت دارد. یادتون نره مهم ترین عاملی که به نحوه مطالعه درست شما برای امتحان پایان ترم جهت میده این هست که “حتما حتما سلیقه استاد رو در نظر داشته باشین، چطوری سوال میده، سبک سوال دادنشون چطوریه”

 

برای فیزیکال فارماسی کتاب Applied physical pharmacy 2nd edition by Mansoor Amiji برای هر فصل مجموعه سوال داره، جواب هم داره، جواب تشریحی، حتما دانلود و استفاده کنین ازش. ولی این کتاب به زبان فارسی ترجمه نشده است.

 

برای بیوفارماسی کتاب Applied biopharmaceutics and phamacokinetics نوشته شارگل و یو، برای هر فصل یه عالمه سوال و جواب تشریحی داره، واقعا جواهره جواهر. به زبان فارسی هم ترجمه اش کردن و در بازار موجود هست. پی دی اف اش هم موجوده، حتما دانلود و استفاده کنین.

 

یادمون باشه پاسخ دادن به سوالات امتحانی بصورت موفقیت آمیز، به این بستگی دارد که شما تا چه اندازه توانستید مطابق میل طراح سوال مطالعه کنید؟ تا چه اندازه برای یادگیری مطالبی که اهمیت دارد وقت صرف کرده اید؟ لذا برای امتحان پایان ترم، آگاه بودن از سلیقه استاد کاملا تعیین کننده خواهد بود. چراکه ممکنه استادی اعلام کند مطالعه جزوه و اسلاید های من کافیست. استادی دیگر بگوید من جزوه دست نویس دارم، صرفا همان را مطالعه کنید. استادی اعلام کند صرفا اگر فرمول هارا حفظ کنید کافیست و من مسئله برایتان طرح نخواهم کرد(چه استاد خوبی!) یا استادی سخت گیر به دانشجویان بگوید که طوری سوال خواهم داد از جزوه و اسلاید ها که فقط دانشجویی که مطالب را عمیق یاد گرفته بتواند پاسخ به سوالات بدهد. در مورد آخر، مطالب جزوه و اسلاید باید در اولویت اول قرار بگیرد و بطور کامل به خاطر سپرده شود در بقیه موارد هم استراتژی ها تا حدی متفاوت هستند.

 

برای آنالیز دستگاهی هم در پست های قبلی دو تا کتاب اساسی معرفی کردم، لینک پست رو در ادامه میزارم که مطالعه اش کنین. (روی لینک زیر بزنید)

شیمی های داروسازی را چطور پاس کنیم؟

*** هر سوالی یا نظری داشتین، در بخش کامنت ها برام بنویسین**

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *